Tankar från en mäklare

Nedan följer ett par rader Magnus har skrivit om sina tankar och erfarenheter om fiberanslutna fastigheter.

Till Ljushult Hulu Fiberförening.

I min roll som mäklare sedan 20 år tillbaka så kan jag nog inte överdriva för mycket när jag säger att en villa med fiberinstallation är betydligt mer efterfrågad än om den inte har motsvarande investering. Du nämnde att det preliminärt skulle kunna kosta kring 10-20 tusen kronor. Jag skulle säga att värdet på varje bostad ökar med MINST den summan från dag ett efter installationen.

Och precis motsatt effekt fås på de fastigheter som väljer att inte installera fiber – köpare vid kommande försäljningar kommer att fråga ” jag har hört att det finns fiber i området, har man installerat detta?” Är svaret då nej så drar det ner värdet på bostaden med, enligt min bedömning, avsevärt mycket mer än själva installationskostnaden. Vi har redan sett flera sådana negativa reaktioner – bland annat på Hestra inne i Borås där vissa ägare inte insett fördelarna med fiberinstallationen.

Jag tänkte att jag skriver detta som ett förtydligande till vårt samtal, tidigare idag. I framtiden så kan det bli lite av ett dilemma vid kommande försäljningar, där vi har ”oturen” att få sälja en bostad åt någon som inte har anslutit fiber – jag tror det vore att skjuta sig lite i foten om man missar chansen från start liksom. Hör gärna av dig/er om ni har några frågor – eller om någon annan där ute har några funderingar eller så.

Med vänlig hälsning

Magnus Mattiasson
Reg. Fastighetsmäklare

 

SkandiaMäklarna
Västerlånggatan 12
503 30 Borås

Tel 033-430 33 10
Dir 033-430 33 11
Fax 033-12 51 85

magnus.mattiasson@skandiamaklarna.se
http://www.skandiamaklarna.se/boras