Arnäsholm med omnejd

Teknikerna är inplanerade att komma till oss i mitten av vecka 40 (6/10) för att börja blåsa fibern och installera uteboxarna. Det är ännu inte klart om vi kommer att kunna köra igång anslutningarna allteftersom de installeras, eller om vi måste vänta tills alla i den här omgången är färdiginstallerade, mer info kommer.

Det återstår ett antal fastigheter som inte fått framgrävt än och de installeras senare i höst/vinter. Om vi är klara med framgrävning/borrning så finns det möjlighet att teknikerna kan komma ut om de får en stund över nån annanstans, även om de då bara hinner göra några enstaka åt oss. Det finns ingen anledning att vänta med att förbereda sin fastighet.

Om man pga tex sjukdom eller lång resa inte har möjlighet, så kommer vi att samla ihop eftersläntare till våren och få dessa installationer gjorda tillsammans med eventuella efteranslutningar i området. Alla kommer att bli färdigställda, men tänk på att ju smidigare vår entreprenör kan jobba desto billigare blir det för oss.

De grävare som jobbar i området gör ett otroligt jobb! De är anlitade av Vattenfall för att gräva el och fiberförläggningen är bara en samförläggning, inte deras huvudsyssla. Ändå hjälper de till med allt, smått som stort! Ett jättejobb de gör med besvärlig terräng och med högspänning, lågspänning, serviser och vår fiber samtidigt! Stort tack till detta gäng!