Arbetet går vidare!

Informationsmöte nummer 2 avlöstes ikväll i församlingshemmet i Aplared. Uppskattningsvis var det 30-35 personer som anslöt till detta möte. Med kaffe och kaka/bulle som start pratade vi lite snabbt om vilka vi är och vad vi har för roller i interimstyrelsen.

Vi gick igenom de viktigaste fördelarna om varför man ska gräva fram fiber till sitt hus och vad det innebär för infrastrukturen på landsbygden. Johannes ifrån Borås Stad fick säga sitt om bidrag och Borås Stads roll i det hela, och tillsammans med Göran ifrån Roasjö fiber besvara alla era utomordentliga frågor.

Vi har flera föreningar runt oss som har kommit längre och t.o.m. hunnit klart med sina fibernät och vi är väldigt tacksamma för deras stöd – Hur man går tillväga och vad man ska undvika. Vi i styrelsen åker på fiberföreningsträffar titt som tätt för att dra nytta av varandras erfarenheter. Vi har även sett presentationer ifrån operatörer och leverantörer för att kunna urskilja och ta fram de bästa förslagen när sin tid kommer.

Vi har ett räkneexempel på anslutningsavgift och hur mycket man ev. kommer spara. Här hittar ni den. Tänk på att detta är uppskattade summor och avgifter.

Vi har i veckan suttit ner med Marie på Leader-Sjuhärad och fått ett skriftligt godkännande av ett bidrag på 20 000 SEK. Pengar som kommer gå in i föreningen och användas väl!

Som sagt: Arbetet går vidare. Vi ses på nästa möte!

// Styrelsen på mötet

Johan, Peter, Ulrika och Fabian

med hjälp av

Johannes ifrån Borås Stad och Göran ifrån Roasjö Fiber.