Årsmötesreflektion

TACK!

…alla medlemmar för ett bra årsmöte med många intressanta frågor! Nu har alltså förra årets styrelse beviljats ansvarsfrihet och en ny styrelse har valts.

Vårt första verksamhetsår 2013 har varit lite trevande, vi har varit en liten skara som dragit runt föreningen, sökt information, raggat medlemmar. Nu på årsmötet valdes in ett antal nya styrelsemedlemmar med kraft och vilja att få vårt fibernät färdigt och tillsammans kommer vi att få bra fart på fiberarbetet!

För mig personligen är målet att vi ska ha en färdig projektering och en färdig kalkyl när bidragen blir sökbara. Vi vet inte vad kriterierna för att få bidrag kommer att bli nu i den nya bidragsperioden, men tidigare har det byggt både på antal anslutningar och kostnaden för nätet, så om vi har dessa uppgifter framme så kan vi kanske vara först i kön för att få bidrag!

Ni som är medlemmar, prata med era grannar! Det är bättre att vi har med fastigheter i kalkylen och att dessa sedan hoppar av, än att det tillkommer fastigheter i ett sent skede och att vi inte kan få bidrag för dem! Vi kan alltid avstå från sökt bidrag om någon hoppar av men kan inte lägga till fastigheter, vi får bara bidrag för dem vi haft med i vår ansökan!

Ni som inte är medlemmar, ta er en funderare om ni ändå inte är lite nyfikna, vore det inte bra att ha en anslutning, för framtida behov? En anslutning kan vara passiv och under året betalar du då bara medlemsavgift och årskostnad till föreningen, uppskattningsvis några hundralappar. Anslutningskostnaden kan kännas dyr, men det blir aldrig billigare än såhär!

Egentligen skulle fiberföreningar inte finnas! Jag tycker att det här med infrastruktur och telekommunikation skulle skötas av stat eller kommun, det skulle inte vi som privatpersoner behöva fundera på! Men nu är saker och ting inte som jag vill att det ska vara, så antingen tar vi saken i egna händer (spaden) och gräver, eller också händer det inget och vi får fortsätta att leva i skugga!

Tillsammans bygger vi vårt fibernät för framtiden!
2014-04-17
Ulrika Andersson
Ordförande