Fiberinfo maj 2015

Avtal och inbetalningar ramlar in i en jämn ström. Vi har skickat ut avtal för påskrift lite pö om pö för att inte få tillbaka alla på en gång. Det återstår fortfarande några områden som inte har fått, men det är på gång! Sommarstugeområdena står sist på listan att få ut, vi väntar tills folk kommer ut till stugorna nu när sommaren kommer.

Även återsändning av påskrivna avtal görs klumpvis. Vi försöker i möjligaste mån att få med oss och lägga i brevlådor när vi kör förbi, för att spara porto. Hoppas ni har överseende med att få vänta!

Ni som sitter med avtal och bara inte fått iväg dem än, se till att skriva på och skicka in nu!

Det ryktas (alla dessa rykten) att EU-beslutet om Landsbygdsprogrammet är mycket nära förestående. Därefter kan Länsstyrelsen slutligt fastställa bidragsreglerna och efter semestern börja granska ansökningar. Och det som nu gäller, är att ha den mest kompletta ansökningen, att vara helt klar att börja gräva. Och för att göra en korrekt projektering som blir grund för vår upphandling och vilka markägare vi behöver lov att gräva hos, så behöver vi ha in alla avtal! Sena avtal försenar och fördyrar det arbete som måste göras efter avtalen.

Årsmöte blir det 25/6, kallelse kommer inom kort men boka datumet redan nu!

Ulrika Andersson, ordförande, Ekonomiska föreningen Hulu fiber