2019, året det hände…

…vi  fick igång de första anslutningarna i vårt nät!

Och precis lagom till jul fick vi igång Nod 2 i Ljushult, Udden. Därmed kunde ytterligare  ca 60 fastigheter i Halla kopplas upp förutom de ca 200 som fått anslutning tidigare under hösten! Stort tack till Arne Udén som administrerade införskaffningen och uppställning av nodhuset i Ljushult-Udden.

Problem, ja det har vi fått vår beskärda del av! Ett stort bekymmer var elinstallationen till Nodhus 1 där det blev missförstånd hos Vattenfall vilket medförde att  bortkopplingen av den gamla installationen och inkopplingen av den nya drog ut på tiden. Stort tack till Petter Sjöström, Sjöströms El och alla andra som låg på Vattenfall för så vi fick det löst! Vi tackar också Fristad Transporttjänst  och Långareds entreprenad som fick Nodhus 1 i Hulu på plats!

 Ja, det är många som ska ha tack att vi äntligen kommit så långt som vi gjort! Alla som har hjälpt till på alla olika vis, handgripligen eller bara genom visad hänsyn mot dem som arbetar i området, det är allt sammantaget som ligger bakom att nätet blir byggt! 

Efter helgerna  fortsätter  grävningen i området Björkered- Årebo- Drösphult- Sävshult . Montering av uteboxar och blåsning av fiber fortsätter i de områden som är grävda men som inte hanns färdigt före jul. För Arnäsholm väntar vi på Vattenfalls grävning till våren.

Önskar er alla ett Gott Nytt 2020!

Styrelsen