Några ord ifrån styrelsen

Hade någon sagt till mig i somras att vi inte skulle vara igång att gräva före nyår, så hade jag skrattat åt dem. Men nu står vi här i december med lång näsa och ingen grävning på gång. De där bidragen…

Senaste ryktet är att EU ska ta något slag av beslut veckan före jul. Vi får väl se. Det är i alla fall helt klart att Länsstyrelsen inte kommer att hinna börja bevilja bidragsansökningarna förrän till våren.

En av våra främsta möjligheter att få bidrag i första omgången är att få med så många anslutningar som möjligt.  Hög anslutningsgrad, helst över 85 %, bland permanentboende (fritidsfastigheter räknas inte med här) ger höga poäng i kösystemet. Vi kan se att vår förening nästan får full pott i poängsystemet och vi är försiktigt optimistiska.

Vi har täta kontakter med kommunen, andra fiberförningar, länsstyrelsen, olika marknadsaktörer för att komma fram till hur vi snabbast ska kunna börja gräva utan att förlora bidraget. Men just nu väntar vi på besked.

Ett medlemsmöte är nu inplanerat till mitten av februari (efter sportlovet). Boka in det i er almanacka! Då MÅSTE läget ha klarnat så vi kan få till ett beslut om vi kan gå vidare eller inte.

Använd gärna vår Facebooksida, skriv vad ni tycker – och glöm inte att kolla hemsidan då och då!

Styrelsen/Ulrika Andersson

nat3